Translate

10 Ağustos 2012 Cuma

AY HIRSIZI -SUNAY AKIN






Sunay Akın,

“Cervantes ve Mimar Sinan hangi caminin inşaatında buluştu? 

Enver Paşa’nın uçağı kaç kez düştü? 

Piri Reis’in haritası Topkapı Sarayı’nda nasıl bulundu? 

İstanbul Boğazı’nı yürüyerek geçen Attila Hülagü’nün sırrı neydi? 

Atatürk neden hiç uçağa binmedi?” 

gibi daha pek çok soruya hikâyelerinde ilginç yanıtlar veriyor. 

“Ay Hırsızı” ile okurlarını Topkapı Sarayı’ndan King Kong’un tırmandığı Empire State gökdelenine, Küba’dan Haliç’e, Kennedy Uzay Üssü’nden İstanbul Oyuncak Müzesi’ne yerküreden uzaya rengârenk bir yolculuğa çıkarıyor.  

Birbirinden çok farklı zaman ve coğrafyalarda yaşanan olayların, Sunay Akın’ın o bilindik şiirsel ve sıcak anlatımıyla nasıl ustaca bir araya getirildiklerine şahit olacaksınız.

Ayda yürüyen ilk insan Neil Armstrong ile Türk Havacılık tarihinde ilklere imza atan pilot Vecihi Hürkuş’u, uzaya çıkan ilk kozmonot Yuri Gagarin’le Adnan Menderes’i, 157 yaşına kadar yaşayan Zaro Ağa ile Küba’lı ünlü devrimci Che Guevara’yı aynı öyküde buluşturan nedenleri ilgi ve hayretle öğreneceksiniz. 

“İstikbal göklerdedir“ sözüyle havacılığa verdiği önemi vurgulayan Atatürk’ün neden hayatı boyunca uçağa binmediğini, hangi ünlü tiyatro oyuncumuzun 1974 yılında Paris’te düşen uçakta kaybettiği hostes sevgilisi için duygusal şiirler yazdığını şaşkınlıkla okuyacaksınız. 

1961’de Nazım Hikmet’in “Kosmos’un Kardeşliği” adlı şiiriyle şiir edebiyatımızda uzaylılara seslenen ilk dizeleri kaleme aldığını, sırrı çözülemeyen Piri Reis’in haritasıyla Orlando’da bulunan Kennedy Uzay Üssü’nde bulunan Apollo 12’nin arması arasındaki ortaklığın ne olduğunu ilgi ve hayretle öğreneceksiniz.




Apollo 12 ekibi Charles Conrad, Richard Gordon ve Alan Bean, 14 Kasım 1969 tarihinde Ay görevi için fırlatılmışlardır. Intrepid adlı Ay Örümceği ile yüzeye inen Conrad ve Bean , Ay üzerinde incelemelerde bulunmuştur.



SUNAY AKIN'DAN , KIZILDERİLİ ÇOCUK,DEDESİ VE NASA HİKAYESİ




"TOPLUMLAR BİLGİSİZLİK YOLUYLA YOK OLURLAR..!"
SUNAY AKIN



SB.