Translate

5 Eylül 2012 Çarşamba

Ahtamar Adası ve Türk Soykırımı



TECAVÜZ ADASI AHTAMAR

Kurtuluş Savaşı’ndan hemen önceki yıllar. Rusya Bolşevik ihtilalinden dolayı savaştan çekilmek zorunda kalıyor.

Savaştan çekilirken elinde avucunda silah namına ne varsa Ermeni Çetecilere bırakıyor. HINÇAK ve TAŞNAK gibi Müslüman Türk’ün kanı ile beslenen çeteci Ermeniler vakit kaybetmeden başlıyorlar katliamlara.  Ermeni Çeteciler, Rus silahları ile kadın, çoluk çocuk, yaşlı demeden Anadolu'da Türk soykırımı yapıyorlar.

Ermeni katliamlarından bir tanesi de Van şehrimizde gerçekleşiyor. Çeteciler silahsız savunmasız Müslüman Türkleri önlerine katarak sürüyor.

Halk katliamlara karşı koyamaz, çünkü erkekleri savaşa gitmiş köylerde sadece çocuklar, yaşlılar ve kadınlar vardır. Halk başlar Van Gölüne doğru kaçmaya.  Van Gölü'nün kıyılarına geldiklerinde Ermeniler kıstırırlar masumları.

İşte o anda Van ile Ahtamar adası arasında yolcu taşımacılığı yapan vapurlar çaresiz halkın imdadına yetişir! Oysa bu vapurlar Ermeni zenginlerinindir. Çaresiz halk " bir umut " der ve denize düşen yılana sarılır misali hayatlarını kurtarabileceklerini düşünerek doluşurlar vapura.

Ama nereden bilebilirlerdi ki Umut ararken umutlarının yok edileceğini....ve asıl Katliamın bu vapurda başlayacağını.
Van gölünün ortalarında, vapurda pusuya yatan Ermeni Çeteleri, insafsızca Türk çocuklarının tümünü keserek katlederler ve göle atarlar. Van Gölü'nün suları Türk'ün kanı ile kırmızıya boyanır. Suyun haykırmaları bile durduramaz gözü dönmüş Ermenileri.
Van Gölü  bu masum çocuklarımız ve yaşlılarımız için, için için ağlarken bir insanlık ayıbına daha şahit olur gölün suları.
Bu insanlık dışı katliamdan sonra bir de üstüne Müslüman Türk Kadınlarına tecavüz eder Ermeni çetesi , ama onları hergün bir daha, bir daha öldürebilmek için  Ahtamar adasında seks kölesi olarak tutsak ederler. Bu Türk Kadınları hayatlarının sonuna kadar tecavüz ve işkencelere maruz kalmamak için Van Gölü sularında intihar eder.


Günümüzde ise, Ermenileri memnun edebilmek için Ahtamar Klisesi’nin restorasyonu için hazineden 2 Milyon 600 TL harcanmıştır...!





OK ATAN  / AHTAMAR
Ahtamar rölyeflerindeki geriye doğru ok atan atlı resmi bir Türk atlısıdır. Aynı av sahnesi bir İskit eserinde de aynen işlenmiş ve günümüze kadar gelmiştir.



Ağla  Van,
Ağla yakılan,yanan Van
Van'ın feryadını..
Yakılan Van'ın kalıntılarını göremeyen, 
Orayı "utanç müzesi olarak " açamayan, duyamayan...

SB.