MU KITASI |
DENİZLİ'DEKİ MEZAR TAŞLARI ÜZERİNDEKİ
MU KUTSAL SEMBOLÜ
TÜRKBİLİMİ - ÜMİT ŞIRACI
Kayıp Kıta Mu dizisinin üçüncü kitabı olan Kayıp Kıta Mu’nun Kutsal Sembolleri’nde James Churchward başlıca dünya dinlerinde kullanılan kutsal sembollerin kökenlerini ve orijinal anlamlarını araştırmıştır. Churchward’a göre farklı dinlere ait sembollerin hepsi ortak bir kökene, eski Mu Uygarlığı’na dayanır.Bugüne değin dünya üzerinde var olmuş tüm uygarlıklar kendi dinlerini anavatan Mu’nun dinsel sembollerini kullanarak ifade etmiştir.Ünlü araştırmacı ömrünün yarısını Pasifik Okyanusu bölgesinde var olmuş bu büyük medeniyetin izini sürmekle geçirmiştir.
50 yıllık emeğin ürünü olan bulgularını bu ciltte ve dizinin diğer kitaplarındaizlerle paylaşmaktadır. James Churchward diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitabında da çok çarpıcı tespitler yapmıştır: “insanlık tarihinin bazı dönemlerinde, ilkesizce hareket eden rahipler dinin içine uyumsuz icatlar, taşkınlıklar ve ahlaksızlıklarla dolu hırçın dini kurallar sokarak dinlerin çöküşüne neden oldular... insanların kalplerine batıl inançlar ve korkular yerleştirerek onları tuzaklarına düşürdüler. Hem ruhlarını hem de bedenlerini köleleştirdiler. Bunu başarmalarının ardından bu rahiplerin zenginleşmeleri ve tüm gücü ellerine geçirmeleri çok sürmedi…
”Buna benzer başka ilginç görüş ve belgeler içeren bu kitabı büyük bir ilgiyle, bir solukta okuyacağınıza inanıyoruz.
James Churchward
Semboller için
Kadim uygarlıklar hakkında bir yazı yazma isteği, her birimizin belki de ana vatanı olan bu ülkeleri tanımanın ötesinde, büyük bir değişim dönemi içinde olan günümüz uygarlığının Mu ve Atlantis gibi batık uygarlıkların yıkım önceki dönemlerine benzer dönemlerden geçiyor olmaları ve özellikle yaşamakta olduğumuz topraklardaki insanların Mu ve Atlantis uygarlığıyla olan köken bağlarının ve psişik yapılarımızın daha fazla anlaşılması temeline dayanıyor.
Bu uygarlıklar hakkındaki ilk bilgileri Plato ve Eflatun’dan öğreniyoruz.
Kadim Uygarlıklar Serisi:
Kayıp Kıta Mu - link
VE
ATATÜRK VE KAYIP KITA MU
SİNAN MEYDAN
ayrıca video:
http://www.youtube.com/watch?v=UOwFG8iZ3gk
Köken Atatürk Ve Kayıp Kıta Mu 2
UYGARLIK TARİHİNİN “SAKLANAN” GERÇEKLERİYLE VE ATATÜRK’ÜN “BÜYÜK ARAYIŞIYLA” YÜZLEŞMEYE HAZIR MISINIZ?
1936 Türkiye-Ankara: Atatürk, J.Churchward’ın 50 yıllık araştırmalarına dayanan “Kayıp Kıta Mu” kuramının izini sürmeye başladı. Churchward, Mayalar, Mısırlılar, Sümerler ve Uygur Türklerinin MÖ 12.000’lerde bir doğal afet sonunda Pasifik Okyanusu’nda sulara gömülen “Mu kıtasından” dünyaya yayıldıklarını iddia ediyordu. Atatürk, yaklaşık 3 yıl süren araştırmaları sonunda, ölmeden önce, Türklerin Orta Asya’dan önceki anavatanlarının Mu kıtası olabileceğini düşünmeye başlamıştı…
Atatürk’ün ölümünden sonra bu çalışmaları kamuoyundan saklandı!1986 Japonya-Okinava: Yerel bir dalgıç Japonya’nın Okinava Adası yakınlarındaki Yonaguni’nin açıklarında hiç beklemediği bir görüntüyle karşılaştı. Suyun metrelerce altında, dipte, derinlere doğru alçalan basamaklarıyla garip bir antik kalıntı uzanıyordu önünde. Önce göz yanılması sandı, basamaklara yaklaşıp inceledi. Yapının çevresini dolaştıkça şaşkınlığı daha da artıyordu. Çok eski bir zamandan beri suyun altında yattığı belli olan bu basamaklı yapı düzenli kıvrımlara ve son derece hassas açılara sahip bir piramitti…
Bilim dünyası şaşkındı… Yonaguni-Okinava kalıntıları günümüzden 10.000 yıl önce Pasifik’te sulara gömülmüş bir batık uygarlığa aitti…
Sinan Meydan
YONAGUNİ |
"More than 10 sheets of tablets called "Okinawa Rosetta Stones" were discovered about 60 years ago at the western coast of Okinawa-jima (island) . There exist similar symbols to the + and the v carved on the submarine tablet."
Professor Masaaki Kimura ile YONAGUNİ / Okinawa Adası
Tahsin Mayatepek'in Araştırmaları
MAYALAR VE TÜRKLÜK
Yrd.Doç.Dr. İsmail Doğan
________________________________.